Category: Вести

Невреме во Охрид

Нешто пред 14 часот Охрид го зафати краткотрајно олујно невреме проследено со силен ветер, дожд и грмежи. Поради невремето градот…

Сослушани првите сведоци

Во Основниот суд во Охрид денес продолжи судењето на Лазе Радески,обвинет дека ги извршил убиствата на Раим Ракип,Спиро Ставрески и…

АВИОНОТ ЛЕТАЛ ПРЕМНОГУ НИСКО

Агенцијата за цивилно воздухопловство денеска ја извести јавноста за првичните информации поврзани со вчерашното уривање на авион од типот “Цесна”…

„Вечер на Живко Чинго“

Дваесет и првата Вечер на Чинго се одржа во манастирскиот комплекс „Света Петка“ во Велгошти родното село на големиот македонски…