Фото: Стојан Стојановски

Петок 19 Јуни 2019 со почеток во 20:30 започнува традиционалниот 16-ти по ред Турнир во мал фудбал “Велгошти” 2019. На турнирот ќе настапат вкупно 24 екипи поделени во 8 групи .

Група А:

 • Фасадер Петкоски  
 • Маркет Мате
 • Нав-Мо-Ки

  Група Б:

 • Томас Ман Ботун
 • Др. Баткоски
 • Ескобар

  Група Ц:

 • Вила Мина
 • Антика Трејд
 • Мешеишта

  Група Д:

 • Хотел Престол
 • Лакочереј
 • Јуниор

  Група Е:

 • Гино Пром
 • Замок Александар
 • Такси Мече

  Група Ф:

 • Вила Минами
 • Шила
 • АСП Пак

  Група Г:

 • Галакси
 • Санитарија Грини
 • Типлери

  Група Х:

 • Икс Тим
 • Сатеска Волино
 • Коктел Бар Карузо