На 17.07.2009 год. започнува традиционалниот фудбалски турнир VELGOSTI 2009. Награди: 1.50 000 Денари 2.30 000 Денари 3.18 000 Денари 4.6 000 Денари Заинтересираните екипи може да се пријават за учество преку телефоните: 078-288-485 071-331-191