IMG_9087На 15.08.2012 се одржa голем музички фестивал во античкиот театар во Охрид на кој настапија повеќе од 30 изведувачи на народната и фолк музиката од Македонија и неколку од соседна Бугарија. На фестивалот имаше гласање каде публиката го изгласа најдобриот изведувач Јордан Митев.

Фестувалот под името “Фолк Хит Песна на Годината 2012“ оваа година се одржува за прв пат, но од организацијата се надеваат деќа ќе стане традиција.

 

Фото: www.mkdnews.com    2С