Во атарот на црквата „Св Петка“ со почеток во 11 часот на големиот Христијански празник со мал концерт во организација на КУД„ Илинден“ од Велгошти беше одбележан ВЕЛИГДЕН!

За разлика од минатите години кога за Велигден во Велгошти беа организирани коњички трки годинава тоа изостана.

На свеченоста немаше присуство на официјални лица од месната заедница од Велгошти како и од локалната управа од Охрид
Фото Бранко Тодороски