Со радосниот поздрав „Христос воскресе, навистина воскресе“ православните верници oд синоќа на полноќ го дочекаа часот на Христовото воскресение, големиот христијански празник.1607055_10204168724762226_4511545848250125671_n

Во Велгошти во Манастирот Света Петка беше преполно од луѓе.

Во Охрид, македонскиот Ерусалим, викендов е преполно. Прекрасното време и туристите од Македонија, но и од соседните земји, потсетија на Охрид од најдобрите времиња.