maxresdefaultВо понеделник, 16 мај  започнува Кампањата за предвремените парламентарни избори што ќе се одржат на 5 јуни  .

За таа цел во Велгошти 16 мај во 16:30ке   бидат присутни кандидатите за пратеници од 5 тата изборна единица и други членови од повисокото раководство на ВМРО-ДПМНЕ…

 

Во 19:00 часот на Градскиот Плоштад Св.Климент Охридски во Охрид  традиционално ке започне првиот митинг на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ.