ВМРО-ДПМНЕ ја започна својата кампањата од Велгошти традиционално како и секој изборен преиод . Денеска во Велгошти во 16 часот беа претставени дел од канидатите за пратеници на изборната единица број 5. На Велгоштани им се обрати носителот на изботната единица  Министерот за надворешни работи Антонио Милошoски кој меѓу другото ја презентираше изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ и вети голема победа.

 

 

 Во име на 100 илјадното членство на ВМРО-ДПМНЕ верува дека ќе победи македонскиот народ и Македонските интереси. Нагласи  Милошoски.

 

Повеќе слики

Видео :Изјава на Антонио Милошoски за А1 во Велгошти.