42DC7BFB7C66C24399C0C9B8D8098C8B

Командирот на полициската станица во Охрид, Добре Петрески на членовите на Советот на општината им рече дека немаат морален и стручен кредибилитет да расправаат за работата на полицијата.

Оваа скандалозна изјава, оценуваат во опозициската СДСМ,  претставува груба навреда врз советниците кои се избрани од граѓаните и имаат законска надлежност да ја оценуваат работата на локалната полиција.

Ова е и демонстрирање сила, однесување својствено на полициските држави, кое за жал се поинтензивно го промовира ВМРО ДПМНЕ.

Општинската организација на СДСМ од Охрид, остро го осудува овој скандал и од министерката Гордана Јанкулоска бара итно да го разреши командирот Добре Петрески. Доколку не го стори тоа, тогаш таа мора да си поднесе оставка зошто скандалот во Охрид е директен атак врз демократијата и уставниот поредок.

Конечно, министерката Јанкулоска и нејзината партија ВМРО ДПМНЕ треба да сфатат дека со вакви скандали секојдневно и се повеќе не оддалечуваат од влезот во евроатлантските структури, се вели во партиското соопштение потпишано од  претседателот на Општинската организација на СДСМ од Охрид Науме Јованоски.