mars na mirot

По повод  Денот на светскиот мир  утре на 21 септември ,Општинската организација на  Сојузот на борците од НОАВМ од Охрид ја организира манифестацијата ВЕТЕРАНИТЕ ЧЕКОРАТ ЗА МИР. Маршот на мирот започнува во 11 часот од кај бараките на Гранит, а ќе заврши на плоштадот пред споменикот на Св.Климент Охридски.

 

На  свеченоста на плоштадот ќе биде прочитана  пораката на Генералниот секретар на ООН Бан Ки Мун и ќе биде изведена уметни~ка програма.На маршот ќе учествуваат и членовите на историските секции од основните и средните училишта од Охрид.