ilce_veljanoski_noeИако пред 33 години се одигра фудбалскиот натпревар за Гинис во   Велгошти и од  тој ден  не постои официјална екипа за фудбал во ниту една лига фудбалот во Велгошти и желбата за играње не замре.

Веке неколку години повод празникот Св. Петка се одржива турнир во мал фудбал.

Така и оваа година тунирот се одржува   oд 17 Јули   до 7 Август.

Меѓутоа  оваа година на турнирот блесна една вистинска ѕвезда младиот голман Илче Велјаноски – Ноер од натпревар во натправар докажува дека и од велгошти може да се роди вистински голман.

Моментално на турнирот( кој е во тек)игра за екипата на ,,Вилинец” се надева на освојување на првото место.

,,Ги замолувам одговорните во Велгошти да размислат и да формираат и официјална екипа за фудбал која достојно би го преставувало Велгошти во Општинската лига ,а зошто да не еден ден и на Државна лига” вели за velgosti.com младиот и надежен голман Илче Велјаноски – Ноер .

noe

Фото:  velgosti.com