uc_ zivko-cingoЃоко Чингоски( Ѓокса), професор по производно техничко образование,  е новиот В. Д. Директор на ОУ “Живко Чинго“ во  Велгошти.

Чингоски доаѓа на местото на Мирјана Крлеска која си  поднела оставка  и ја напушта директорската фотелја  од лични причини . Функцијата директор во оваа образовна институција  таа  ја извршуваше од 2006 година.

ZivkoCingoPripremi03