pozarot_izgasnatПожарот што избувна на падините на Галичица во близина на манастирот Св Илија над Велгошти   е ставен под контрола потврдуваат извори од Противпожарната служба во Охрид.

Во гасењето на пожарот учествувале и вреботени во ЈП Македонски шуми ,вработени од ЈП Галицица како и месното население од Велгошти.

Од Противпожарната служба за velgosti.com истакнуват дека денешниот пожар е подметнат.

pozarot_izgasnat

Понеделник, 19 Март 2012 17:48