Пожар попладнево изби на падините на Галичица во близина на манастирот Св Илија над Велгошти во Охрид. Голем столб од чад видлив од поширокотот градско подрачје се издига над местото каде гори. Од противпожарната служба во Охрид велат дека во моментов нивните екипи работат на локализирање на огнот, а заповеќе информации околу тоа колкава површина е зафатена од огнот и причините за неговото избувнување ќе информираат подоцна.

???????????????????????????????

Понеделник, 19 Март 2012.13:52

фото:velgosti.com

Извор : http://stara.ohrid1.com/ochrid/pozhar-izbi-nad-velgoshti