сНЕГУтрово во Велгошти имаше снежна покривка дебела неколку сантиметри.

Метеоролозите најавија постудено време за оваа недела, но ретко кој очекуваше дека ќе имаме снег.

Планината петрино забелеа, а снегот можеше да се забележи и по покривите и паркираните возила.