sverno-ogledalo-01Кај „оревчето“ е поставено сверно огледало кое има цел да ја подобри безбедноста на Улица Илинденска.

Но како што велат луѓето – Наместо  да се решат комуналните проблеми  во Велгошти  се постави сверно огледало на раскрсницата ,,кај оревчето“ иницијатива за поздравување но има поголеми проблеми за решавање во  Велгошти.

 

 

Само пред две седмици Велгоштани на мирен собир го изразија својот револт за долгогодишните проблемите со водоснабдувањето и канализацијата кои ги измачуваат.

Ние повеќе пати баравме од локалната самоуправа да се решат долгогодишните проблемите со водоснабдувањето и канализацијата   до денес нема ништо, на протестот  рече   Диме Шапкароски претседател на МЗ Велгошти.