Во присуство на бројни гости-грагани, преживеани учесници во НОВ и антифашистичката Револуција, претставници на јавни и општествени институции и организации, Советот на општината  одржа свечена седница во чест на 7-ми Ноември, Денот на ослободувањето на градот од фашистичката окупација и 65 годишнината слободен Охрид.

 
За значењето на Денот и придобивките во растежот на општината зборуваше претседателот на Советот. Душко Јаковчески  кој, мегу другото, повика на заедничко ангажирање на сите грагани, партиите и власта за подобар живот и иден растеж на Охрид.
 
 
 

Извор: