По повод празникот Св.Петка во Велгошти од 17 јули ќе се одржува турнир во мал фудбал во Велгошти. Пријавувањето на екипа трaеше до 15 јули и учеството од 3.000 денари.

 

Победникот на турнирот како награда ќе добие 50.000ден., второпласираниот 30.000 ден, третиот 18.000 ден и четврто пласираниот 6.000 ден.

 

 

 

                                                                  Победничката екипа Екипата “Ритам”за 2007 Година

 

 

 

 

 

                                                                     Прво Место Спаски Трејд (Велгошти Турнир 2008)