10859_10200549912010933_786644348_nРоден во 1994 година во Велгошти ,кој уште од мали нозе изразува желба за пеење.

Не завршил музичко училиште но својот талент за пеење и свирење како и прекарот „Полжав“ го наследил од неговиот татко Димче -полжав.

За прв пат се појавува на ТВ алфа  на само 16 години во која го изведува познатото ори  „Зајди Зајди“  на кларинет, исто така придружувал многу познати пејачи и пејачки. Јован Шикоски иста така редовно свири во КУД ,,Илинден“ од Велгошти, Моментално работи на нови песни и ора.

Зајди зајди

Велгошко оро.

https://www.youtube.com/watch?v=SIwARlDu1uI

Слободаново оро

https://www.youtube.com/watch?v=dAE4P6_ZA4Y

301852_2689283408113_1021134746_n