Денеска во Велгошти на празникот Водици и покрај ладното време се собраа голем број на верници.

По чесниот крст во базенот скокнаа голем број на млади Велгоштани.

Најсрекен од сите беше младиот Влатко Балески  кој го фати честиот крст.

Се верува дека кој ке го фати крстот цела година ке го следи среќа, здравје и благо состојба.

https://www.facebook.com/100005320005008/videos/788875837966409/