Донирана машина за чистење во ОУ Живко Чинго. Директорот на училиштето Ѓоко Чингоски вели дека донациите се добредојдени кога станува збор за подобрување на условите за одвивање на воспитно образовниот процес во училиштето.

Машината е донирана од бизнисменот Веле Безимоски