Денеска во Велгошти на празникот Водици и покрај ладното време се собраа голем број на верници.

20160119_081806

По чесниот крст во базенот скокнаа голем број на млади Велгоштани.

Најсрекен од сите беше младиот Петар Трпески  кој го фати честиот крст.20160119_081942

Се верува дека кој ке го фати крстот цела година ке го следи среќа, здравје и благо состојба.


20160119_082217

12509876_10207121133805756_7858440358332239351_n