Денеска во Велгошти на празникот Водици се собраа голем број на верници.

За разлика од лани оваа година Чесниот кртс беше фрлен во базенот покасно околу 08:30 саатот.

Базенот е изграден специјално за Водици пред повеке години.

 

По чесниот крст во базенот скокнаа голем број на млади Велгоштани.Најсрекен од сите беше младиот Шапкароски Игор -Цапе кој го фати честиот крст.

Се верува дека кој ке го фати крстот цела година ке го следи среќа, здравје и благо состојба.