Денеска во 07 часот во Велгошти на празникот Водици се собраа голем број на верници.По чесниот крст во базенот кој беше изграден пред некоја година скокнаа голем број на млади Велгоштани.Најсрекен од сите беше младиот Наумче Пумпалоски кој го фати честиот крст.
Се верува дека кој ке го фати крстот цела година ке го следи среќа, здравје и благо состојба.

 

 

 
 
 
 
 
 

 

Видео