На денот на големиот верски празник Велики Поклади (Прочка), во Велгошти се одржa традиционалниот маскенбал “Емшири 2022”.

Месната Заедница на селото со поддршка од Општина Охрид обезбедија симболични пакетчиња за малите емширчиња кои бea доделени од страна на градоначалникот Кирил Пецаков.

Извор ohrid24.mk