Писмо поткрепено со петиција од сите 150 тина членови на Месниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ во Лескоец во кое се бара реизбор на претседател на комитетот и се изразува незадоволство од работата на Општинскиот Комитет во оглед на вработувањата на луѓе од Месен Комитет Лескоец, како и од напуштањето на вмровската доктирна во Охрид испратено е од овој комитет до ОК Охрид и до раководството на партијата во Скопје – објави локалниот портал Ohrid1.com

Имено во  писмото се реагира со ултимативен тон пред се кон претседателот на комитетот Атанаско Михаилов, од кого вмровците од Лескоец изразиле незадоволство од неговата работа.

 

– Точно е дека уаптивме писмо и со него бараме да се избере претседател на комитетот во Лескоец за да можеме нормално да функционираме, а за останатите наши барања мислам дека се работи за внатрепартиско прашање и тоа е се што можам да кажам. Јас сум сега вд претседател и тоа треба да се надмине – рече Љупчо Буџакоски.

Инаку В.Д. Претседателот на Месниот Комитет во Лескоец Љупчо Буџакоски последниве месеци од како го изгубил работното место отворено добивал поддршка од градоначалникот на Охрид Александар Петрески и понуди за негово работно ангажирање.

Месниот Комитет на ВМРО ДПМНЕ во Лескоец важи за близок до пратеникот Цветко Грозданов, а тој во овој комитет ужива голем авторитет и углед.

Ohrid1.com