Владеачката Вмро – Дпмне првиот митинг во предизборната кампања за претседателските избори 2014, традиционално ќе го одржи во Охрид.

Митингот е закажан за понеделник во 19 часот. На охридскиот плоштад "Свети Климент Охридски" се очекува масовно присуство на членовите и симпатизерите на најбројната политичка партија во земјава.