Велгошти денес осамна под дебела снежна покривка.Снегот почна да паѓа од синоќа па се до пладне со што го отежнува движењето на луѓето и возилата.

Наврнаа повеќе од петнаесет сантиметри снег,а животот се одвива забавено и во зимски услови.