На 41-от Републички натпревар по физика кој се одржа во саботата на 13-05-2017 година во Охрид, ученичката од ОУ „Живко Чинго“ с.Велгошти – Екатерина Бочвароска од VIIIа одделение освои III награда.

Извор: www.webohrid.com

Ментор на ученичката е наставничката по физика Славијанка Дојчиноска.„На ученичката и менторката им го честитаме успехот.“ – велат од училиштето.