На ден 16ти мај 2009 година, Јавната Установа Национален парк Галичица го организира традиционалниот пешачки маратон “Галичица“, со должина од 22 кмНа маратонот свое учество ќе земат деца, ученици од средните училишта во општина Охрид и други заинтересирани љубители на природата и убавините на планината Галичица.   Тргнувањето е во 10 часот од локалитетот Два Јавори на Галичица.

 

Превозот на заинтересираните новинари и претставници од медиумите е организиран со возила на ЈУНПГ.

Тргнувањето е во 08.15 часот од пред хотелот Палас во Охрид.

Дополнителнителни информации може да добите на тел.046-261-473, и во просториите на Јавната Установа Национален парк Галичица.

 

ФОТОГРАФИИ ОД МИНАТОГОДИШНИОТ МАРАТОН

Одмор – Планинарска куќа Асан Џура

Самотска Дупка

Корита