За скоро време ќе биде набавена уште една, а после нова година и трета табла се со цел учениците да можат да учат во најсовремени и модерни училници.

Таблата на допир е донација од американско здружение Macedonian school project.

Ова не е прва нивна донација. Ова здружение има донирано и 1100 долари со кои беа набавени нови магнетни табли и најразлични наставни нагледни средства.

Превземено од : О2 Телевизија