cinarВо Охрид денес падна чинарот,еден од симболите на градот.Од тежината на новиот снег,или од старост, се откорна голема гранка со која практично ова дрво речиси веќе и не постои.

 

Врз чинарот беа извршени неколку интервенции за зајакнување на основата на стеблото,но по тие зафати почнаа да паѓаат делови од него.cinar 3

Фото: Никола-Сачма

Извор: www.mkdnews.com