Црковниот одбор при Велгошката парохија, со особена чест и задоволство Ве поканува на промоција на монографијата „МАНАСТИР СВ. ПРЕП. МАЧ. ПАРАСКЕВА-ПЕТКА“ од авторот Владимир Ѓ. Шокаровски Шокар.

За книгата ќе беседат:

Гоце Ангеличин Жура- историчар на уметност; Горан Митрески- историчар;

Промоцијата ќе се одржи во манастирот „Св. преп. мач. Параскева-Петка“, с. Велгошти на 19 јули(сабота), 2014-то лето Господово со почеток од 20:00 часот.