Македонскиот фудбал има свој фудбалер во Гинисовата книга на рекорди, многумина можеби не го познаваат, но тој е единствен со такво достигнување, станува збор за велгоштанецот Наум Шапкароски.

image

Во охридското село Велгошти домаќинот Илинден  903та победи со неверојатни 134:1 против гостинот Младост.

Погледнете ја оваа интересна приказна.

Повеќе за Гинисовата книга на рекорди Прочитајте Тука .