Кандидатот на ВМРО ДПМНЕ и актуелен претседател на Република Македонија, Ѓорге Иванов ја започна кампањата со голем митинг во Охрид. Според првичните проценки, на првиот митинг на владејачката партија во Охрид присуствуваат над 50.000 граѓани. Ова е најмасовен митинг на ВМРО ДПМНЕ досега одржан во Охрид. Уште пред стартот на Централниот митинг илјадници лица се упатија кон охридскиот плоштад и го преполнија во знак на поддршка кон Иванов и ВМРО-ДПМНЕ на претстојните избори.

image

 

Со силна поддршка за Иванов застана тимот „Македонија“ составен од уметници, актери, пејачи, доктори, студенти, пензионери, граѓани од цела Македонија. image     

 

 

ss22