Македонија ја порази Литванија со 67:65 и избори историско полуфинале.

Бо Мекејлеб со 23 поени повторно беше наш предводник,

потпомогнат од Војдан Стојановски со15 поени, кој погоди пет тројки.

Владо Илиевски постигна 12 поени, меѓу кои и победничка тројка при резултат 65:63 заЛитванците.

Во цела Македонија се слави овој историски триумф.

Македонците со солзи радосници го слават овој неверојатен успех.

Македонските лавовски срца победија.

извор :Macedonia News http://www.mkdnews.com