Кучињата скитници претставуваат проблем со кој што се соочува не само нашиот град туку и сите градови во Македонија.

Загрижен читател испрати фотографии со глутница кучиња позади спортската сала „Тодор Александров“ во Велгошти. Читателот предупредува за овој сериозен проблем, пред да биде предоцна, односно како што вели, пред да каснат некое дете.