На големиот христијански празник ВЕЛИГДЕН во Велгошти во организација на коњичкиот клуб “Велгошка Гордост”, Месна Заедница Велгошти, О.К ВМРО ДПМНЕ Охрид и Црковниот Одбор од Велгошти се одржаа Коњички трки ВЕЛИГДЕН 2011.Во прекрасната атмосфера збогатена со настапот на членовите на КУД Илинден Велгошти,Велгоштани и нивните гости кои ги имаше во голем број уживаа во незаборавната претсава која беше приредена.

 

 

Трето Место награда 100 евра
Коњ Пирган
Сопственик – Бардароски Стојче
Јавач – Бардароски Васко

Второ Место награда 200 евра
Коњ Зекан
Сопственик – Шапкароски Симон
Јавач – Љушески Гоце

Прво место награда 300 евра
Кон Мартин
Сопственик – Шибакоски Номче
Јавач – Петрески Марјан

Уште повеќе слики

Фото Д.Шикоски