Извлечени се групите за 12-от турнир во мал фудбал „Велгошти 2016“. На турнирот ќе учествуваат 32 екипи, а тие се поделени во осум групите.

На турнирот „Велгошти 2016“ се игра турнирски систем, секој со секого група потоа елиминации со почеток од 1/8 финале.

Поради градежни работи на стадионот почетокот на турнирот се пролонгира неколку денови.

Групите:

Група А:

 1. Еко Шпар
 2. Санитарија Грини
 3. Гладијатори
 4. Мебо 2012

Група Б:

 1. Лтх Леарница
 2. Враништа
 3. Мешеишта
 4. Лакочереј

Група Ц:

 1. Вапила
 2. Др. Баткоски
 3. Бокоп
 4. Александрија

Група Д:

 1. Оп Лап
 2. Сатеска
 3. Бел Мерцедес
 4. Хотел Гарден

Група Е:

 1. Плажа Канео
 2. Голден Бич
 3. Црна река
 4. БВ Принт

Група Ф:

 1. Кадмо
 2. Асп Пак
 3. АД Галеб
 4. Шила

Група Г:

 1. Фул
 2. Ресторан Кај Мече
 3. Мистер И
 4. Инсомниа

Група Х

 1. Илинче Мешеишта
 2. Компани Филип
 3. Плажа и ресторан Св.Јован Канео
 4. Дакота Инженеринг

Извор OhridNews