Во манастирската црква „Св.Илија“ денес се одбележа големиот христијански празник Илинден. Во дебелите сенки на црковните дрвја, послужени стотици гости со прекрасен ручек.Многу верници од Велгошти, но и од околните места палеа свеќи и се молеа за здравје и среќа.

2015SvIlijaVelgosti3
Фото webohrid.com
2015SvIlijaVelgosti4
Фото webohrid.com
11831794_10207221516604585_5788486612120986025_n
Фото Фејсбук (Kliment K.Batunkov)
2015SvIlijaVelgosti5
Фото webohrid.com
2015SvIlijaVelgosti2
Фото webohrid.com
image
Фото Фејсбук
image
Фото Фејсбук

Повеќе Фото ОВДЕ