На мала свеченост во кабинетот на градоначалникот Александар Петрески, денес на авторот Александар Лазов, му беше врачен паричниот дел од наградата за најдобар расказ – Живко Чинго.  Заблагодарувајќи се на наградата, господинот Лазов истакна дека е посебно горд, што во конкуренција на 52 ракописи, жири комисијата расказот

 

“Будење“  го оценила како најдобар. Градоначалникот Петрески на лауреатот му посака плодна писателска активност и  многу награди во понатамошното негово творештво.

 

извор: