Будење” од авторот под шифра “Осветлувач” е единствениот награден на конкурсот што го распиша Општина Охрид по повод годишнината од смртта на истакнатиот македонски писател, Живко Чинго. Паричната награда на добитникот во висина од 30 илјади денари ќе му биде доделена на авторот  на традиционалната манифестација “Вечер на Живко Чинго” што ќе с еодржи на 13 август во   Велгошти.

рече денеска на прес-конференција претседателот на жирито, Славе Ѓорго Димоски.

 Image