Velgošti_panoramaКандидатите за советници од ВМРО ДПМНЕ Илија Арнаудовски и Коста Трифуноски , жители на Велгошти  пред медиумите презентираа една од улицете во ова село која ја кроситат дел од жителите на Велгошти.

Тие во изјавите пред медиумите рекоа дека со години потпишувале петиции и барале од Локаланта самоуправа да дојде и да го среди овој простор, но сето тоа било бадијала.

Видео: www.ohrid1.com