Велгошти го зафатија интензивни снежни врнежи,но метеоролозите не очекуваат да се создаде подебела снежна покривка.Улиците низ Велгошти се влажни и снегот почна да се задржува на коловозот.Ова е уште една потврда дека во март се е можно,па и да доживееме снег на еден ден пред пролетта.

 
Снег врнеше и сеуште врне снежната обвивка изнасува околу 15 цм.
 
 
Снег и во центарот на Охрид