Шест политички партии истакнаа кандидати за градоначалник на Охрид до истекот на законскиот рок, соопшти Општинската изборна комисија.

СДСМ на изборите ќе настапи со актуелниот градоначалник Александар Петрески, ВМРО ДПМНЕ со Кирил Трендафилов – Нанче

НСДП со Ацо Попоски, ЛДП со Боро Павлоски, ВМРО НП – Томе Гиноски и Нова Демократија со Васви Доко.

 

 

 
До Општинската изборна комисија-ОИК, пристигнале вкупно 19 листи на советници. Од нив 12 се партиски, а 7 на група избирачи