Во организација на спортската сала „Тодор Александров“ во Велгошти се одржа детски турнир во мал фудбал. Околу 100 фудбалерчина од фудбалските клубови Велгошти, Охрид Топ Тим, Еврофудбал 2 и Академија Пандев 10 имаа можност да се дружат меѓу себе и да одиграат неколку фудбалски натпревари кои изобилуваа со возбуда, неизвесност, акции, убави и атрактивни фудбалски потези и се разбира многу голови.
Сите натпревари поминаа во максимално коректна, спортска и релаксирана атмосфера.

7017805_orig

Беа постигнати следните резултати:
Генерација 2006
Полуфинале
ФИНАЛЕ
ФК ОХРИД ТОП ТИМ – ФК Академија Пандев 10
ФК ОХРИД ТОП ТИМ – ФК Еврофудбал 2
4:1
0:0 ( на пенали)4083644_orig
Генерација 2004
ФИНАЛЕ
ФК ОХРИД ТОП ТИМ – ФК Велгошти
ФК ОХРИД ТОП ТИМ – ФК Академија Пандев 10
7:0
2:320150215_101240

Извор : ohridtoptim.com