Ситен снег го засипува Велгошти .Се создаде снежна покривка од неколку сантиметри,но ако  снежните врнежи продолжат со овој интензитет Велгошти ќе се најде под дебела снежна наметка.

 

Засега сообраќајот се одвива нормално .За волја на вистината нема ниту многу возила,па така и оние што се одлучија да возат по вакви време,без пробеми пристигнуваат до своите одредишта до градот и блиските приградски населби.