Заради изведување работи за модернизација на преносната мрежа в сабота и в недела во периодот од 7 до 18 часот АД МЕПСО ќе изврши исклучување на далноводите преку кои се снабдува со електрична енергија реонот на Охрид, информираат од компанијата.

wpid-g_mepso-logo.jpg

Без напојување со електрична енергија на 19 октомври Истиот ден од 12:30 до 18 часот без напојување ќе бидат корисниците од неколку села меѓу кои и село Велгошти.

 

На 20 октомври од 7 до 13 часот без напојување со електрична енергија ќе бидат корисниците од селата Трпејца, Љубаништа, Пештани,… дел од ул.15-ти Корпус, ..с.Велгошти, Населба Горна Влашка Мала, Населба Видобишта, Стобекс, населба Гоце Делчев (Бејбунар), ул.Вангел Николоски, дел од ул.15-ти Корпус, Српница, Црногорска населба, дел од ул.Кленоец, дел од ул.Момчило Јорданоски, дел од ул.Марко Цепенков, Бараки….

 

За листа на сите места што ќе останат без електрична енергија во околина на Охрид кликни тука