Здружението „Велгошка Гордост“, ја поздравува промената на името на кејот во Македонија и тоа што некој конечно се реши ова диктаторско име да го испрати во историјата на неславните.

image

Здружението „Велгошка Гордост“, денес испрати соопштние до медиумите, во кое стои:

„Здружението „Велгошка Гордост“, ја поздравува промената на името на кејот во Македонија и тоа што некој конечно се реши ова диктаторско име да го испрати во историјата на неславните.

Името кое многу македонци ги асоцира на темнина, името кое Судените за Македонија и нивните најблиски ги потсетува на Голи оток со промената на кејот во Македонија, ова мрачно сеќавање на македонците заминува во темната историја и конечно жртвите на тој режим ќе добијат спокој.

Благодарни сме што оваа Локална власт го отвори ова прашање на задоволство на сите македонци па од сега најрепрезентативниот кеј го носи светото име Македонија.“-стои во соопштението.