Се реконструира фасадата на конаците во манастирот Света Петка во Велгошти. Со тоа продолжува грижата на велгоштани за верските храмови во ова село, каде што токму манастирот Света Петка, со своето значење за верниците го зазема централното место…

Погледнете го видеото превземено од О2 телевизија.